20-06-07

Computerverslaafd?

Eej,...

Dit blogje word niet zo lang vandaag. Ik moet namelijk nog studeren voor economie. Niet bepaald mijn beste vak. Informatica is en blijft mijn favoriete vak! Duuuuh,... Hoe kan het anders. Ik ben immens verslaafd aan dat ding dat zoemend staat te ronken, op mijn bureau. Het geklik van de muis, die vanalles tevoorschijn tovert op het scherm. Het getik van het toetsenbord, het geluid uit mijn boxen,... Jaja,... Extreem verslaafd. Maar ik ben er me dan ook van bewust, dat ik verslaafd ben. Het is toch goed leven achter een scherm? Ja, het is slecht voor de ogen. Maar neem af en toe een pauze en dat komt wel in orde.

Het enigste wat ik probeer te vermijden is vluchten in de pcwereld door problemen, wat niet altijd lukt. Je kan je immers goed afreageren met computerspelletjes en dergelijke. Want zie je sommige mensen vluchten gewoon voor hun problemen in de computerwereld. Wat wil je met zo een maatschappij? Waar je bijna nooit veilig over straat kan lopen zonder overvallen/verkracht/aangerand/afgeklopt/schuin bekeken te worden? (Het klinkt zwartgallig, maar het is m'n dag niet vandaag. Ook al heb ik een super reactie'tje gekregen van Joke. Daar bedank ik haar nog eens voor,...)

decoration

Ik ben eerlijk op het internet verloopt ook niet altijd alles van een leien dakje. Je kunt er meestal wel altijd iets aan doen. Als je gepest word via een IMS kun je de persoon in kwestie steeds blokkeren. Als je virussen binnenkrijgt, kun je die meestal altijd weghalen met een antivirus (AVG is een handige gratis virusscanner,... Oei, en weer maak ik reclame). Dat is in een mum van tijd opgelost. Maar probeer eens je problemen in het dagelijks leven in een mum van tijd op te lossen? Dat gaat zomaar niet. Meestal duren die een paar dagen, tot een week (misschien zelfs jaren). Maar meestal komt het wel goed. Een zinnetje dat ik steeds herhaal: Bijna alles komt altijd goed,... Wat er ook gebeurd.

Dus laat het hoofd niet hangen, en ga er tegen aan! Tegen alles is er wel een remedie!

Oei,... Vlug weer terug in de boeken duiken, voor ik een dikke vette buis heb voor economie. Want op het einde van het jaar valt daar niet veel meer aan te doen. (Ik merk dat mijn blogje toch langer is dan verwacht,... Ik blijf maar schrijven hé!)

Veel leesplezier! Hopelijk kom je af en toe nog eens langs!

Commentaren

Amuseer je Er is meer in het leven dan PC's.
Misschien wat meer IRL vertoeven.
Amuser je.
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 20-06-07

Ik ben het eens met Guillaume.
En ik wou zeggen dat het niet erg is om reclame te maken voor de dingen die je goed vindt. Zo maak ik vaak reclame voor firefox. Het is natuurlijk altijd wel beter om reclame te maken voor gratis dingen, dan kan iedereen er van genieten.

Gepost door: loesje | 20-06-07

hey, hebt ge een emailadres waarop ik kan mailen, zodat ik niet via je reacties moet babbelen? :)
ge moogt mailen naar loesjeblogt@gmail.com. Oja, een blog van een meisje dat ook van computers houdt: http://dolcesque.org/wp/

Gepost door: loesje | 20-06-07

Dag pc girl Wat een eer om mij in je blog te vernoem. Ik bloos er van :-) Ik duim alvast voor je economie. Dat vak was ook niets voor mij :-).

Gepost door: Joke | 21-06-07

De commentaren zijn gesloten.