27-06-07

Computerafkickdag 3 (het einde)

Dit bericht is overdreven dramatisch! Niet teveel op letten.


Eej,...

Afkicken,... Niet van drugs of zo, maar van computers. Nooit gedacht dat ik dat ooit ging doen.

Ik liep vandaag door mijn huis te ijsberen, steeds starend naar dat groene startknopje van mijn computer. Zou ik, of zou ik niet? Ik ben dan in de zetel gaan zitten, zo dicht mogelijk bij de TV, zodat ik de computer niet zag staan. Ik heb de hele tijd TV gekeken (wat ook niet echt gezond is). Het was 18.00 uur toen ik het niet langer meer kon volhouden. Ik sluipte letterlijk naar mijn bureau toe, twijfelend of ik wel op dat knopje ging drukken. Ik drukte op het groene, o zo mooie, knopje. NIETS! Hij ging gewoon niet aan!

decoration

 

Maar alles in orde, geen paniek! Anders zou ik nu geen blog typen e.

Toen zag ik de stekker bengelen langs mijn opgegooide case. (Ik heb onlangs ontstoft, het was echt nodig en heb het deksel er nog niet opgedaan.) Ik was vergeten dat ik de stekker eruit had gedaan gisterenavond (energiebesparing). Ik twijfelde nog heel even en toen zei ik bij mezelf: "Kom op, het kan heus geen kwaad. Plug die stekker erin. Start hem op en ENJOY!" Dat heb ik dus gedaan, zonder er schuldgevoelens aan over te houden (MIRAKEL!)

Ik slaakte zowat een vreugdekreetje, toen ik het zachte gezoem hoorde starten, het scherm hoorde opflitsen, de boxen hoorde kraken en het scherm zag flikkeren. (Dit is echt niet normaal.)

Ze kunnen me echt niet missen hé,... Het eerste wat ik gedaan heb is mijn mails gecheckt,... Ik verwachte een hele hoop mails, die had ik ook. Maar natuurlijk was het allemaal Spam. Allee ja, "Spam". Het waren zo van die idiote kettingbrieven, waar ik een immense hekel aan heb. Maar het was niet allemaal slecht wat in mijn boxje zat. De maandelijkse nieuwsbrief van Gamespot bracht me ook het nieuws van de Gamewereld. Wat fijn die nog eens te lezen.

Daarna kwam ik online. Een vriend van me had in mijn msn-nick gelezen dat ik aan het afkicken was. Hij gaf me heel veel goede moed (sarcastisch). Hij zei dat het de moeite niet was dat ik afkickte, omdat ik vroeg of laat toch weer verslingerd zou raken aan het magische (of ja elektronische) gezoem van de computer. Ik geef hem helemaal gelijk. Ik heb daardoor ook besloten om te stoppen met afkicken, maar toch te verminderen. (Wat waarschijnlijk hetzelfde effect zal geven als ervoor: thuiskomen en computer aan.)

En nu komt het dramatische, niet echt gezonde deel van mijn blog, maar ik ben er mij tenminste van bewust. Ik kan gewoon niet leven zonder dat ding. Het is een middel om alles te vergeten wat er gebeurt in het dagelijkse leven (behalve dan als ik het nieuws lees). Het is een middel om mezelf te zijn: De ComputerFreak AkA ZeRoKe. Dit is echt niet gezond. Lol (Laughing out loud, voor diegene die het nog niet zouden weten),... Maar als u me nu even wilt excuseren,... Ik ga monstertjes vermoorden (Klinkt luguber).


Veel leesplezier! Hopelijk kom je af en toe nog eens langs!

19:56 Gepost door Pcgirl in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: computerverslaafd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.