10-07-07

Hekel,...

Het kan niet altijd over leuke dingen gaan, dus ga ik jullie eens vertellen waar ik een grondige hekel aan heb.

Eerst en vooral, mensen die hun dieren achterlaten op de autosnelweg of in een bos omdat ze op reis gaan. Die dieren hebben ook het recht om een goed huis te hebben. Als je een kat of een hond koopt en het is om het beestje te dumpen, de eerstvolgende vakantie in een asiel, of gewoon aan de kant van de straat, dan ben je heel slecht bezig. Dan heb je geen gevoel van verantwoordelijkheid. Laat je ook zomaar kleine kinderen alleen thuis, of zet je die ook aan de kant van de straat als je op reis vertrekt. Denk nu niet 'dat is iets anders' want het is totaal niet anders. Een hond, een kat of eender welk dier heeft het recht om een thuis te hebben en om degelijk te behandeld te worden. Een hond, kat of eender welk dier koop je met de gedachte dat je de rest van je leven met het dier gaat leven, anders is het de moeite niet om een diertje te kopen. Als je die gedachte niet hebt, en je koopt een dier, dan heb je het risico dat u ongelukkig word en in het ergste geval het dier. Daar heb ik dus een grondige hekel aan.

decoration

 

Op de duur zit het asiel vol, en kan er niets anders meer gedaan worden dan de oudere dieren te prikken. Dus denk 2 keer na voor je een dier koopt. Want als u het dan naar een asiel brengt, dan loopt een ander dier of jouw dier het risico om geen leven meer te hebben.

Nog zo iets waar ik een grondige hekel aan heb zijn leugenaars. Om verder uit te breiden op de honden en de katten. De mensen die hun hond, kat of ander dier naar het asiel brengen (omdat ze op reis gaan), hebben meestal het leugentje dat er allergische reacties zijn. Wees gewoon eerlijk, zeg waarop het staat en koop in het vervolg geen dier meer!

decoration

 

Een tip voor dierenlievende mensen (die hun hond, kat of ander dier niet dumpen): Ga naar het asiel, koop daar je hond, kat of ander dier. Mijn kat komt ook uit het asiel. Het is een schatje.


Wees gewaarschuwt, dierendumpers!

22:01 Gepost door Pcgirl in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Dieren dumpen De mensen die dieren dumpen "zien" dat zo niet. De kranten kunnen vol staan, we kunnen op onze achterste benen staan en zeggen hoe laag dat is, zolang er geen strenge straffen op komen, zal het doorgaan.

Gepost door: ms | 10-07-07

Dag pc girl Ik geef je 100% gelijk !!! Laat geen dieren vastgebonden aan een boom achter. Omdat ze niet meekunnen op vakantie. Mensen zijn soms slechter dan dieren. In plaats van veel geld aan een dieren handelaar te geven. Kan je inderdaad beter een dier uit het asiel halen. Ik ken iemand, die dagelijks met enkele honden uit het asiel in het het park gaat wandelen. Zo hebben de dieren het daar toch wat aangenamer. Jammer, dat er niet meer zo'n mensen zijn.

Gepost door: Joke | 11-07-07

Groot gelijk Ge ebt groot gelijk!!
zelf heb ek ook al een paar katten gehad (enkel jongsjes gekregen van vrienden, een paar zwerfkatten die hier blijven hangen, eentje die we langs de weg gevonden hebben)
Over die laatste: nu is alles in orde met hem, maar toen we hem vonden, had hij gips aan z'n poten, kon hij niet miauwen (voor een volwassen kat nota bene) en hij was gescalpeerd ofzo. Nu is hij al een trotse vader van 7 jongkjes ofzo (ik ben de tel kwijtgeraakt) en er zijn nieuwe op komst.

Gepost door: mister iebeltje | 14-07-07

De commentaren zijn gesloten.