23-07-07

Vandaag + Command and Conquer: Generals

Vannacht (01:15u tot 04:19u) heb ik iets anders gedaan dan games gespeelt. Ik heb namelijk het boek 'Mystic River' uitgelezen. Een mooi (moeilijk) boek, maar de beschrijvingen van de personages mochten wel iets beter zijn. Nu ga ik 'Harry Potter en de Halfbloedprins' herlezen, zodat ik zonder problemen kan beginnen aan 'Harry Potter en de Relieken de Doods'.

decoration

Vandaag ben ik gaan winkelen. Ik heb een verjaardagscadeautje voor mijn vriend gekocht. Ik ga wel niet zeggen wat het is, want hij leest mijn blogjes ook. Ook heb ik mezelf in de watten gelegd. Ik heb een T-shirt gekocht en een diadeem (wat ik waarschijnlijk niet veel ga dragen, maar je weet nooit). Ik heb wat rond zitten snuisteren in de CD-ROM's maar ik heb niet veel interessant gezien. Ik heb wel gezien dat Prey (een game dat mijn vriend in Oostende heeft gekocht voor € 10) € 50 koste.  Ik schrok wel even van die prijs. Verder heb ik nog een pizzapunt gegeten en een sprite gekocht (die ik nu lustig zit uit te slurpen). Verder heb ik niets speciaal gedaan vandaag.

decoration

Om af te sluiten ga ik wat informatie over 'Command and Conquer: Generals' copypasten. Mijn bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Command_&_Conquer:_Generals

Het spel is een real-time strategy computerspel in de Command & Conquer-reeks. Het is het eerste deel dat volledig 3D is, in tegenstelling tot de voorgaande delen (met uitzondering van Renegade), die 2D of isometrisch waren. Het is tevens de eerste uit de reeks die niet meer door Westwood Studios is gemaakt, maar door haar opvolger EALA. Het spel is in 2002 uitgekomen.

Generals is in veel opzichten anders dan zijn voorgangers. Het eerste dat opvalt is dat "Command & Conquer" in de titel aanzienlijk veranderd is. Het 3D-isometrische speelveld is vervangen door een volledig driedimensionaal speelveld. Ook het welbekende menu aan de rechterkant van het scherm waar de gebouwen, soldaten en voertuigen gebouwd konden worden is vervangen door een menu aan de onderkant zoals die ook in Warcraft te zien is. Tot slot zijn ook de oude FMV's vervangen door 3D animaties. Met name in het begin werd hier door de fans veel kritiek op gegeven.

In het spel zijn er drie partijen, de Verenigde Staten, China en de Global Liberation Army (GLA), een terroristische groepering die gebruik maakt van zelfmoordaanslagen, anthrax en Scud raketten. China kenmerkt zich door wat langzamere maar stevige voertuigen en het gebruik van propaganda om voor een nationalistische moraal bij de eenheden te zorgen. De Verenigde Staten heeft een technologische voorsprong op het gebied van radar en de luchtmacht met geavanceerde vliegtuigen en helikopters.

Anno 2006 is er nog steeds een redelijke actieve online community. Verschillende websites besteden aandacht aan het spel en houden uitslagen van competities bij.

Het uitbreidingspakket van Generals heet Zero Hour. (Mijn vriend is helemaal gek op dit uitbreidingspakket. Weet iemand waar ik dit spel zou kunnen verkrijgen?)

decoration

20:34 Gepost door Pcgirl in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dagelijkse dag, games |  Facebook |

Commentaren

Goede Avond :o) Bedankt voor je bezoekje
Toeval ben op moment aan het HP 7 aan het lezen
Ik wens je nog een gezellige week toe
Groetjes

Gepost door: Perzik | 23-07-07

Dat klonk wel een fijn dagje. Groetjes en maak er een speelrijke dag van ;-)

Gepost door: Isabel | 24-07-07

* Hihi, heb ik ook gedaan, eerst deel 6 (HP en de Halfbloed Prins) gelezen alvorens ik aan deel 7 begon. Hihi...

Groetjes en een fijne dinsdag!

Gepost door: Suus | 24-07-07

ge ebt toch de 5 delen dervoor al gelezen?

Gepost door: miter iebeltje | 24-07-07

:-) nog veel genot met het lezen van Harry Potter
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-07-07

Tis wel onnozel dat je de hele inhopud van het boek op wikipedia kan lezen

Gepost door: mister iebeltje | 25-07-07

De commentaren zijn gesloten.